top of page
Untitled%20design-4_edited.jpg

BLOG YAZILARI

Diyetlerimiz de Yağların Önemi

Güncelleme tarihi: 16 Mar 2020


Selam arkadaşlar 💥


Çok yaygın olan bir düşünce olan "yağ yersem yağlanırım" konusu üzerinde duracağız. Bu düşünceye hiç bir şekilde katılmadığımı belirtmek isterim. Zararlı yağlar ve faydalı yağlar mevcuttur.


Vücudumuza abartmamak kaydıyla faydalı yağ almak zorundayız.


❎Sizler eğer doymuş yağ olan margarinler, tavuk derileri, trans yağlardan beslenirseniz hem yağlanırsınız hem de vücudunuzu kötü yağlardan almış olursunuz. Bunlarda kolestrol yükseltir, kalp hastalığı riskinizi yükseltir.


✅ Belli bir oranda doymamış(sağlıklı) yağlardan tüketebilirsiniz. Sağlıklı yağlarda işlenmemiş doğal yağlardır. Doymamış yağların vücudunuza katkısı çoktur. Örnek vermek gerekirse, A,D,E,K vitaminlerinin emilimini sağlar. Enerji kaynağı olarak kullanılır ve vücudunuzun ısı dengesini ayarlar. Kan şekeri dalgalanmasını engeller.


✅ Tabi doymamış yağları tüketirken de tek taraflı beslenmemek gerekir. Doymamış yağları da çeşitlendirip tüketmek gerekir. Doymamış(Faydalı) yağlardan kastımız zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, ceviz, çiğ badem, çiğ fındık, çiğ kaju, balık yağı (omega-3 ve omega-6), avakado yağı gibi belirtebiliriz.


✅Sonuç olarak faydalı yağlardan gün içerisinde yeterli miktarda tüketmeliyiz 😊

27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page